Emotional Release

EMOTIONAL RELEASE-SESSIES

Deze sessies zijn ontworpen en worden begeleid door Somesh Valentino Curti (NIP en Europsy psycholoog) en Tessa Curti-Nagtegaal (Holistisch therapeut). Tijdens deze sessies begeleiden wij je bewust te worden van de gevoelens en emoties in de kern van je probleem, je open te stellen voor deze gevoelens en ze vervolgens te uiten in een dynamische en directe manier.

Het doel is je te helpen via dit emotioneel lichaamswerk je diepe emoties – en een mogelijke release – te ervaren, zodat je het gevoel ‘vast te zitten’ kunt verschuiven naar een beleving van vrijheid en openheid.

Is het boosheid? …Laat het eruit! Is het angst? …Laat het eruit! Is het verdriet? …Laat het eruit!

Dieren doen dit op natuurlijke wijze, maar in mensen wordt het proces van het laten stromen van emoties vaak onderbroken door onze Neo-cortex, ons hoogontwikkelde brein.

Dit deel van ons brein is heel functioneel, maar staat vaak in de weg van het volledig beleven van emoties. Emoties krijgen daardoor vaak niet de kans om volledig ervaren te worden en ons systeem slaat dan deze emotionele energie op.

We voelen ons geblokeerd, gestresst en gefrustreerd.  Het doel van Emotional Release sessies is om je te helpen je emoties volledig te ontmoeten en ervaren. Achter negatief beoordeelde emoties zoals boosheid, angst en verdriet zit een bron aan vreugde en vrede die je kunt aanboren wanneer je door de andere emoties heen bent gegaan.

Hoe werkt het?

Aan het begin van de sessie hebben we eerst een kort gesprek waarin je het emotionele, lichamelijke of psychische probleem waaraan je wilt werken kunt voorleggen.

Hierna richten we ons op het creëren van een “op maat gemaakt” proces (ongeveer een uur) waarin we verschillende lichaamsgerichte oefeningen integreren volgens jouw behoeften.

We maken hierbij o.a. gebruik van: Bio-energetica, Focussen, Emotionele Release Techniques, Ontspannings -en ademhalingsoefeningen, Geleide en Actieve Meditaties en Systeem opstellingen.

Ons werk is je te ondersteunen in het proces van acceptatie van je kwetsbaarheid en daarmee de vrijheid van het uiten van jezelf in een veilige omgeving.

Hoe boek ik zo’n sessie?

Deze sessies kunnen een onderdeel vormen van het individuele proces zijn dat je hebt lopen met mij of Somesh of bij een andere therapeut.

Ze kunnen ook een therapeutisch proces op zichzelf vormen. Als je interesse hebt in het laatste, ontmoeten wij je graag eerst voor een intakegesprek om je te helpen erachter te komen of dit soort sessies inderdaad geschikt zijn voor jou op dit moment.

Voel je welkom om contact op te nemen voor meer informatie. Je kunt ook alvast een kijkje nemen op de Emotional Release Workshops website.

Gratis e-book over aarden Download!