Ontspanningstherapie

ONTSPANNINGSTHERAPIE

Voel je dat je achter jezelf of anderen aan rent? Dat je dingen doet die niet bij je passen? Heb je het idee dat (bijna) alles wat je doet moeite kost? Ben je oververmoeid? Slaap je slecht? Zit je vast, ben je emotioneel en/ of lichamelijk geblokkeerd? Heb je last van stress, chronische (spier) spanning of heb je een burn-out?
Dan is het geen luxe, maar echt nodig om even stil te staan bij jezelf! Want je hoeft niet op deze manier door het leven te gaan, het kan anders!

Wat is ontspanningstherapie?

Als je écht van je stress/spanningsklachten af wilt komen is het nodig wat dieper te gaan kijken.
Veel spanning hangt meestal samen met onverwerkte emoties, en het niet in harmonie leven met je diepste zelf.
We bekijken je stressklachten op een holistische manier en maken verbindingen tussen je klachten, je (negatieve) gedachtenpatronen en soms kijken we naar oorzaken uit het verleden die eventueel een rol kunnen spelen.
We zullen naast onze gesprekken oefenen met het ervaren van ontspanning door middel van: focussen, body-awareness oefeningen, meditaties en visualisaties, opstellingen, ademhalingsoefeningen, autogene training en progressieve ontspanningstechnieken.
 
Ontspanningstherapie is nuttig om je bewust te worden van lichamelijke gewaarwordingen en emotionele blokkades en om simpelweg te zorgen voor lichamelijke en geestelijke ontspanning. Er zijn diverse eenvoudige ontspanningstechnieken en mindfulness oefeningen die je tijdens deze sessies worden aangereikt en waar je je hele leven profijt van kunt hebben.
 
Traject of Losse afspraken voor ontspanningstherapie

Het meest effectief is te beginnen met een traject van wekelijkse afspraken, reken op ongeveer 6-8 weken, waarna we doorgaan met losse afspraken wanneer het nodig is.  Uiteraard zit jet nergens aan vast en kun je zelf bepalen wanneer en hoe frequent je wilt komen.

 
Voor meer informatie of afspraken stuur een e-mail, bel: 06-24889878 of vul het contactformulier in

Gratis e-book over aarden Download!