Coaching

Coaching in Amsterdam en online

Coaching ondersteunt je in bepaalde levenssituaties en bevordert je zelfbewustzijn en zelfredzaamheid.

Het is een pad van zelfontdekking en verheldering en is een vrij directe manier van ondersteuning waarin je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om een bepaalde situatie te onderzoeken en aan te pakken.

Hoe gaat een coaching traject met Tessa in zijn werk?

Onze eerste afspraak is een intake sessie, waarin we elkaar leren kennen en direct een begin maken met het onderzoeken van je hulpvraag. Daarna zullen 6-8 sessies volgen waarbij je in een sfeer van veiligheid en vertrouwen wordt begeleid door middel gesprekken en diverse oefeningen. We bepalen eerst samen de richting, daarna loop ik met je mee. Ik ben er om je vanuit liefdevolle neutraliteit vragen te stellen, je dingen te laten ervaren, te confronteren en je te steunen.  Je mag van mij verwachten eerlijk en onbevooroordeeld te zijn.

Mijn coaching stijl wordt door mijn cliënten regelmatig getypeerd als zacht, liefdevol maar ook direct en confronterend, onderzoekend, uitnodigend, transformerend en met humor. Mijn manier van werken is informeel en persoonlijk wat betekent dat alles kan worden gezegd, gevoeld en gedacht en elke emotie kan worden getoond. Niets is gek en alles mag, binnen een context van wederzijds respect.

Wat gebeurt er tijdens zo’n sessie?

Tijdens een coaching sessie ontmoeten we elkaar in de waarheid van het moment en gaan van daaruit aan de slag met je hulpvraag. Op een speelse en nieuwsgierige manier plaatsen we vraagtekens bij overtuigingen of gedachten die jou wellicht niet zo van dienst zijn.

We onderzoeken gedachten en overtuigingen op een wetenschappelijke manier en kijken regelmatig naar welke gevoelens daaraan ten grondslag liggen. Oefeningen tijdens het coachen zijn meestal ontspannend, verstillend, naar binnengekeerd en vaak gebaseerd op de beleving en het ervaren van de rauwe emoties onder de hulpvraag, en het herstellen van contact met je lijf. Zo kan het zijn dat ik je soms tijdens het gesprek begeleid om in te zoomen op wat er in je lichaam of onderbewustzijn gebeurt. Dit heet ‘focussen’.  Of we doen bepaalde onderzoekende oefeningen, ontspanningstechnieken en geleide meditaties. Allemaal met als doel om dichterbij jezelf en daarmee dichterbij de oplossing van je klachten te komen.

Wat moet ik er zelf voor doen?

Wat jij meebrengt in de sessies is openheid en bereidheid tot werken aan jezelf en het werken aan de gestelde doelen.

Het traject is klaar om afgerond te worden wanneer jij bepaalt dat de sessies niet meer nodig zijn, dat je de gewenste doelen hebt behaald en/ of zelfstandig door kunt op de ingeslagen paden.

Wat wordt mijn investering in mezelf?

Gemiddeld zijn 6 tot 8 sessies het minimum om een uitdaging of hulpvraag goed aan te pakken. Dit betekent een investering in jezelf en is iets waar je met je hele wezen voor kiest.

Een sessie duurt 60 minuten en wordt soms gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering. Voor zelfstandig ondernemers en ZZPers geldt dat coaching aftrekbaar is voor inkomsten -en omzetbelasting

Gratis e-book over aarden Download!