Holistische coaching in Amsterdam

Holistische coaching & therapie in Amsterdam en online

Coaching ondersteunt je in bepaalde levenssituaties en bevordert het zelfbewustzijn en zelfredzaamheid.

Het is een traject van zelfontdekking en verheldering en is een vrij directe vorm van ondersteuning waarbij je wordt uitgenodigd en uitgedaagd om een bepaalde situatie te onderzoeken en aan te pakken.

Wat is holistische coaching en therapie?

Holistische coaching en therapie integreert technieken die alle aspecten van het welzijn van een individu aanpakken.

In tegenstelling tot traditionele methoden die zich uitsluitend richten op mentale of fysieke gezondheid, houden holistische coaching en therapie rekening met de onderlinge verbondenheid van geest, lichaam en ziel. Deze aanpak zorgt voor een diepere, duurzamere transformatie.

Belangrijkste voordelen van holistische coaching en therapie:

Alomvattend welzijn: Je bereikt een evenwichtigere en vervullendere beleving van je eigen leven door alle facetten van je wezen aan te pakken.

Gepersonaliseerde aanpak: Elke sessie is afgestemd op jouw unieke behoeften en doelen en op dat wat ‘leeft’ in jou op het moment.

Natuurlijke healing: De nadruk ligt op natuurlijke technieken en therapieën die zelfhealing en veerkracht bevorderen.

Voordelen op lange termijn: Duurzame verbeteringen in gezondheid, gevoel van welzijn en tevredenheid met je eigen leven!

Hoe verloopt een coachingtraject met Tessa?

Onze eerste afspraak is een intakegesprek, waarin we elkaar leren kennen en jouw hulpvraag direct onderzoeken.

Daarna volgen 6-8 sessies waarin je in een sfeer van veiligheid en vertrouwen begeleid wordt door middel van gesprekken en diverse oefeningen. Samen bepalen we de richting; dan loop ik met je mee.

Ik ben er om je vanuit liefdevolle neutraliteit vragen te stellen, je dingen te laten ervaren, te confronteren en te ondersteunen. Je kunt van mij verwachten dat ik eerlijk en onbevooroordeeld ben.

Mijn cliënten typeren mijn coachingstijl regelmatig als zacht en liefdevol, maar ook direct en confronterend, onderzoekend, uitnodigend, transformatief en met humor.

Mijn manier van werken is informeel en persoonlijk, zodat alles gezegd, gevoeld en gedacht kan worden en elke emotie getoond kan worden. Niets is gek en alles mag binnen een kader van wederzijds respect.

Wat gebeurt er tijdens zo’n sessie?

Tijdens een coachingsessie ontmoeten we elkaar in de waarheid van het moment en van daaruit gaan we aan de slag met jouw vraag.

Op een speelse en nieuwsgierige manier staan we stil bij de overtuigingen of gedachten die misschien niet meer helpend zijn.

We onderzoeken gedachten en overtuigingen en kijken regelmatig naar de gevoelens die daaraan ten grondslag liggen. Oefeningen tijdens coaching zijn doorgaans heel praktisch.

Soms is een sessie ontspannend, rustgevend, naar binnen gericht en vaak gebaseerd op de beleving van de rauwe emoties die ten grondslag liggen aan de hulpvraag en het herstellen van het contact met je lichaam.

Zo kan ik je tijdens het gesprek begeleiden om in te zoomen op wat er in je lichaam of onderbewustzijn gebeurt. Dit heet ‘focussen’.

Ook kunnen we specifieke exploratieve oefeningen doen met Lego of een tekenbord. Soms uiten we emoties door middel van simpele lichamelijke -of stemoefeningen. Soms leer ik je ontspanningstechnieken of specifieke meditaties om dichter bij jezelf te komen en daarmee bij de oplossing van je klachten.

Wat moet ik zelf doen?

Wat je meebrengt naar de sessies is openheid en bereidheid om aan jezelf te werken en te werken aan de gestelde doelen.

Het proces is klaar om te worden afgerond wanneer je vaststelt dat de sessies niet langer nodig zijn, dat je de gewenste doelen hebt bereikt en dat je zelfstandig verder kunt gaan op het gekozen pad.

Wat zal mijn investering in mezelf zijn?

Gemiddeld zijn 6 tot 8 sessies het minimum om een uitdaging of hulpvraag goed aan te pakken. Dit betekent een investering in jezelf die je kiest met heel je wezen.

Een sessie duurt 60 minuten en wordt soms gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering.

Coaching is aftrekbaar voor de inkomsten- en omzetbelasting voor zelfstandigen en zelfstandigen.

Voor één-op-één coachingsessies- zie het contact formulier

Gratis e-book over aarden Download!